banner-2017-mcj bkecik-skytech

Tuesday, August 05, 2014

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat islam. Maaf Zahir dan Batin. Semoga pada Aidilfitri kali ini akan dapat merapatkan hubungan silaturrahim sesama kita, macam-macam jenis ucapan salam sebelum tiba raya, salam kosong-kosong dan macam macam lagi, jangan lepas raya dah jadi 10-0 pula. Haha.


Selamat menikmati hari kemenangan setelah sebulan berpuasa, dan ambillah iktibar dari peperangan yang berlaku di palestin. Berhemah dalam berbelanja, syukur dengan nikmat yang ada di negara kita, pemimpin yang steady, dan jika rasa susah hidup makan dan pakai, ingatlah masih ada orang lagi lebih susah dari kita. bukan kita sahaja yang bebas menikmati apa yang ada di negara kita, pendatang tanpa izin juga bebas berkeliaran memancing ikan di lombong, bergurau senda di jalanan menyakat anak-anak gadis lokal, berniaga makanan, dan berlegar-legar di pasaraya.

Tak lupa juga, gelandangan pun turut terbela.
 
#semalam mimpi meraikan raya deepavali.

2 comments:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi