banner-2017-mcj bkecik-skytech UA SIGNATURE

Monday, September 08, 2014

Macam-macam hal

Bayar RM 150.00 sen, nak output harga macam RM 1500.00, betul ke tu?

Begitulah kisahnya bila menghadap client yang bermasalah macam ni, bayar nak murah macam website biasa, tapi nak hasilnya nak macam facebook.


Pergi deal dengan company cina atau india, tengoklah apa mereka kata? Sudah deal harga murah, kita punyalah kasihan dengan masalah client, nak pulaaaaa makan duit tepi...Itu belum lagi sen untuk orang tengah yang deal?

Kesimpulannya, upah untuk yang buat kerja ni serendah RM 50.00..

Banyak yang kaya raya ni modal air liur je..janganlah deal terus dengan third party, terus deal dengan client lagi elok.

Orang tengah ni kadang kadang menyusahkan. Suka buat keputusan sendiri.


No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi