Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Wednesday, September 17, 2014

Widget IDs Should Be Unique Error

Jika anda ingin menambah atau mengubah blog anda, dan bila ingin save, keluar error seperti "More than one widget was found with id: HTML1. Widget IDs should be unique." atau sebaliknya, cuba pergi dekat template, dan edit HTML.


Cari HTML 1 dan anda akan mendapati akan ada lebih daripada 1 yang menggunaka ID HTML 1. so, salah satu dari HTML 1 tu, anda tukar jadi HTML11. 

Cubalah, trial and error..sebelum tu back up coding anda.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi