banner-2017-mcj bkecik-skytech UA SIGNATURE

Friday, October 17, 2014

Hujan rahmat..


Hujan rahmat..

Lebat hujan masa nak balik hari ini, alhamdulillah..sejuk sikit bumi melaka. Teringat masa bawa motor masa hujan..basah kuyup di buatnya...dan kena jirus air sampai air tu termasuk dalam mulut sebab kereta langgar lopak air bertakung!

Masa pakai kereta pertama, ada suatu hari tu, hujan lebat..tiba tiba cermin kereta tidak boleh naik! Hehe..susah masa tu...habis kereta bertakung air hujan..haha

Semua orang bermula dari bawah..dan pelan pelan kayuh..untuk sampai ke peringkat yang lebih selesa...bila kita bermula dari susah, kita pasti tidak akan sombong di akhir nanti, kerana kita sendiri pernah melalui kesusahan di masa lalu.

Bagaimana la, dengan penunggang motor bila hujan lebat macam ini. Mesti kesejukan!

Jangan la mendongak ke langit, tanpa memandang di bawah..lihatlah sekali sekala..dan bersyukur dengan apa yang ada..di sebalik kesusahan itu, akan ada sinar kebahagiaan tiba..

4 comments:

 1. Hmm..memang biasa kena..bawa motor lepas tu kereta sebelah main langgar lopak air..... tahulah ada kereta.. sedih2 =(

  http://seronoknyermelukis.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. tp ad je awk yg dulu hidup susah tp ble dh senang sikit mula nk berlagak.huhu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ramai yang jadi begitu..agaknya nak membalas dendam terhadap dirinya atau..tidak sedar diri...

   Delete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi