banner-2017-mcj bkecik-skytech UA SIGNATURE

Monday, October 20, 2014

Kenapa anjing? kenapa tak kuda?

Di selangor, ada program mari menyentuh anjing, kenapa tak buat program menyentuh belalang kunyit? sentuh kuda atau harimau? semakin tidak sensitif masyarakat sekarang, lebih baik elakkan dari menyentuh, tambahan pula banyak dalil-dalil yang menyatakan diharuskan membela anjing, tapi bersebab.

Memang la anjing yang kita pegang tu, dalam keadaan kering, tapi persoalannya lebih baik jangan pegang, banyak kutu atau hama dan boleh kena penyakit berjangkit...korang pasti ke anjing tersebut benar-benar kering? korang pasti tiada najis yang melekat?

Tak pasal-pasal nak kena samak dengan air bercampur dengan tanah dan air mutlak...ada sebab kenapa islam menegah dari membela atau menyentuh anjing ni, cuba lihat ini untuk penjelasan yang lebih lanjut.

Motif kempen untuk mengelakkan orang ramai dari rasa takut terhadap anjing, orang islam takut pada anjing bukan sebab dia ganas ke atau apa ke, orang islam takut tersentuh! itu sahaja...

Aku bukan tuhan untuk menilai dosa pahala dan bukan ustaz untuk memberikan hukum. Cuma terfikir, kenapa buat program pegang anjing, kenapa tak buat program rama rama ke atau apa selain dari anjing atau khinzir

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi