Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Monday, October 06, 2014

Teringat

Teringat masa kecik kecik dulu, pergi memancing dengan sepupu, masuk sawah, buat rakit, mancing dekat sungai, dapat ikan besar dan kecil, naik basikal ke kompleks pasaraya, main bola sepak, dan main senapang buah ceri.

Tiba tiba teringat..tapi sekarang masing masing buat hal sendiri, semua dah kahwin dan ada kerja bagus. 

Politik memisahkan kami. Masing masing ada ideologi parti...agak keterlaluan sehingga membuatkan ada di antara kami terluka. Bukan terluka disebabkan jawatan, tetapi sikap ektremis yang menenggelamkan nilai nilai persaudaraan ketika kecil dan ketika di pentas dunia yang penuh kepura puraan, nilai nilai baik semuannya hilang begitu sahaja.

Ya air yang dincincang tidak akan putus. Tetap bersaudara..

1 comment:

  1. Aduh..jgnlah disebabkan idealogi politik, hubungan adik beradik berpecah belah.. :((

    ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi