banner-2017-mcj biznes shopee IKLAN SEWA Pengedar Shaklee Bangi

25 Desember 2014

Cuti yang seronok

Cuti raya krismas hari ini, korang semua buat apa eh? duduk rumah tengok hindustan? erm macam menarik je..hehe, dekat Melaka, cuaca mendung, best landing dekat sofa sambil layan game bola dekat play station 2, takpun main street fighter..pergi kerja pun menghadap komputer, bila cuti menghadap play station. haha

Kepada mereka yang duduk di sekitar pantai timur, bersabarlah dengan dugaan dan musibah banjir yang menimpa ye, aku doakan agar semuanya baik baik sahaja. Terima kasih juga kepada team sukarelawan yang bertungkus lumus menyelamatkan mangsa dan memberikan bantuan, dulu aku pernah terlibat dengan team sukarelawan bagi bencana banjir di melaka, macam macam pahit manis, tergelincir dalam longkang besar dan lipan masuk dalam kasut but aku. 

Apa pun, memang seronok membantu orang. kan?  takpe lah, hari ini hari mereka, esok hari kita pula, siapa tahu? Erm..tadi masa beli sarapan pagi, tengok air sungai naik, ermm nak mancing ikan haruan, dapat ikan boleh jual dekat pasar dan bela kalau dapat banyak! jom mancing sambil cuci mata di parit tepi jalan ataupun di sungai. haha

Anda Mungkin Meminati :

5 komentar:

  1. dududk rumah je hari ni sebab hujan lebat. tk lepas nak ke mana mana :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. Wah bagus nya..biasanya org prmpuan time mcm ni tempatnyaa di shopping complex hehe

      Hapus
  2. bersihkan rumput2 di pasu2 bunga ja Saf..spry rumput di luar pagar..moga cepat banjir surut di pantai timur ya

    BalasHapus
  3. cuti krismas aku paling x bes. nak maki berbakul je rase. hahaha

    sedih tgk kawan2 di pantai timur. smoga tabah hadapi ujian :(

    BalasHapus
  4. cuti? dah besar, cuti sama je mcm x cuti. urus adik2, anak2, suami, kerja2 penyelesaian sebelum 2015 tiba. T-T

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih