Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

13 Desember 2014

Jadilah sahabat yang baik

Kawan biar seribu berkasih biar satu, kawan di masa senang ramai tapi kawan ketika kita bersedih tidak ramai. Kita semua tahu dan sedar. Tapi masih ramai yang buat buat tidak tahu.

Itulah perbezaan sahabat dan kawan. Tidak semua kawan boleh menjadi pendengar setia yang baik dan menyimpan semua rahsia, ada yang menokok tambah, mencurah minyak dan mengadu domba. Berhati hati bila bercerita masalah kerana budaya "aku cakap dengan kau, kau janji jangan cerita dengan orang lain" berleluasa. 

Susah nak mencari sahabat sejati di zaman milenium ni...susah! Berhati hati dalam memilih kawan, tidak semua kawan boleh di percayai.

Anda Mungkin Meminati :

5 komentar:

 1. As;salam Saf..semoga hadiah akan sampai ya...ada lagi ke masalah Saf..alamak..minta ampun bisy body lah pula ni..Iya lah saf bab kawan kala sedih ty menyedihkan kan..

  BalasHapus
  Balasan
  1. Wasalam..erm takpe encik etuza..nnti klu dh smpai sy inform. Tiada masalah apa apa..cuma memberithu realiti kehidupan yg berlaku kini dan kisah dri kawan sendiri tq

   Hapus
 2. Susah sangat dah nak cari sahabat sekarang..kawan ramai la

  BalasHapus
 3. ya sungguh tu Amar. ramai yg jenis "aku cakap dengan kau, kau janji jangan cerita dengan orang lain" cmtu. mmg kena double triple hati2 skg ni..

  BalasHapus
 4. kawan makan kawan lagi banyak dari kawan yang makan ingat kawan pastu ajak makan sama2.

  BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih