banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Rabu, September 24, 2014

Malang tidak berbau

Malang tidak berbau

Hari ini ada kes kemalangan jiwa yang mengorbankan pemandu lori di sebabkan di hempap batang besi Kren ketika kerja menaikkkan generator ke atas bumbung pusat beli belah Mahkota Parade.  

Al fatihah buat keluarga mangsa. yelah, malang tidak berbau, kita mungkin tidak tahu nasib kita macamana nanti.

Berhati-hatilah ketika berada di sekitar construction. 

#dua hari sebelum tragedi MRT, di kota damansara baru-baru ini, aku selalu ulang-alik dari bukit kiara ke damansara utama melalui jalan tragedi berlaku. takut jugalah semasa lalu disitu. 

Sampah dan kita

Sampah dan kita

Di Malaysia, di mana ada signboard di larang membuang sampah, makanya dekat situlah tempat orang buang sampah, bukan sampah je, bayi pun ada.

Sampah ada dimana-mana walau di negeri maju sekalipun, dari putung rokok sampailah sampah basah. Penguatkuasaan dah dibuat sebagai contoh keluarkan saman kebersihan dan sebagainya.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi