banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Kamis, Oktober 23, 2014

Lebih punya orang!

Tertarik dengan statement bro ben ashaari pasal individu atau syarikat yang minta promosi produk mereka, tapi taknak bayar! nak percuma je..lepas tu demand! Tak tahan..haha

Aku pernah melalui situasi tu..ada customer datang minta buat website, nak bayar rm 500 je..website nak siap dengan pembayaran online!! Dalam hati aku..biznes maju jual barang sana sini..ada hati nak buat website..kalau bayar murah macamni! Agak agaklah! Rm 500 tu  kos hosting dan domain je..! Upah aku buat website 2-3 hari lagi..? Penat memikirkan coding..! Duduk menghadap komputer! Tiada langsung masa dengan anak anak, itu semua tak fikir ke?

Nak siap online shipping..meh bagi aku ..rm 10 ribu! Kalau nak bayar rm 500..! Boleh! Bagi blog biasa je..! Website HTML statik pun aku charge rm 1000 minimum! 

Ada sorang lagi customer..minta buat logo company..! Ini lagi sorang..biznes maju! Jual barang sana sini..demand nak logo gempak gempak! 2-3 kali minta ubah! Lepas tu time nak bayar?..aku charge masa tu pun rm 50 atas dasar kawan..! Sepatutnya aku charges rm 300 minimum..paling tinggi aku jual satu logo rm 2000!  Kawan kawan punya pasal..aku charge la rm 50. Lepas tu nak minta diskaun lagi! Bayar rm 30! Memang lebih punya orang! 

Biznes gebang sana sini..blog pun tkde! Aku propose buat website tak nak!! Alasan mahal! Macamana nak maju..sekarang ni semua promosi secara online! Invest la sikit..! Kalau nak maju jangan kedekut!!!

Segment Blog Review by Sally Samsaiman

Segment Blog Review by Sally Samsaiman

Join segmen bloggers Sally Samsaiman, kalau nak join, tekan banner diatas!  So Sally can wait..she knows its too late as were walking on by, her souls slides away, but dont look back in anger, i heard you say! Haha

Ketam!

Ini bukan cerita pasal ahli politik iaitu ali rustam atau sebalikmya, jangan salah faham dan buruk sangka! ini cerita pasal ketam!!! bila tengok entri pasal ketam dekat blog mama safiy arfan haritu! haha terus mengidam nak makan ketam!! kalau cari lauk ketam dekat kedai tak best! yang paling selera dan sedap..kalau mak kita yang masak kan, kan, kan? haha...balik rumah mak, sebab nak makan je! haha tak patut! tak patut! Apela aku ni!! Tapi takpe mak aku spoting dan memahami!  hehe..

Mak im coming home....! yippie! moral of the story yang tiada kena mengena dengan entri ketam diatas haha, sebelum kita nak betulkan orang lain, kita betulkan diri kita dulu, jangan lah jadi seperti ibu ketam yang ingin mengajar anak ketam jalan lurus dan betul! 

Segmen Blogger Cergas & Santai


Join segmen ni walaupun sibuk, di jemput oleh bloggers izzati amira.Segmen ini ada tiga soalan yang di tanya dan tidak diwajibkan untuk menjawab, tiada pun ok..!cuma letak banner, dan link ke segmen tersebut pun takpe! hehe,  aku join bukan sebab apa, cuma nak tambah kenalan bloggers je. bolehlah tolong bantu klik apa apa yang patut! haha

Soalan yang pertama? apakah lagu / buku / novel / movie kegemaran korang? aku jawab secara santai ya, aku minat muzik yang ada elemen harmoni dan melody, ballads dan punk! serta ada unsur-unsur rebel! haha , band yang paling minat, X Japan, Marty Friedman, Yngwie Malmsteen dan helloween, aku lebih kepada rock dan metal! lagu dari X japan yang best dan minat, ialah Tears dan Art Of Life! cerita yang aku minat ialah cam biasa lah hindustan, dan movie hindustan yang paling aku suka, GHAJINI! Emm nak tambah lagi! kalau hollywood, aku minat movie Pretty Woman! haha..

Soalan yang kedua,..blog yang aku kamu suka dan lawati? terus terang cakap, aku suka masuk blog yang ada di bloglist aku, semua bloggers hebat! dalam bloglist aku, aku pilih add to list blog im following, makanya, tiada siapa yang special, semua sama je dan terbaik! hehe

Soalan yang ketiga, dalam banyak banyak entri, entri mana yang aku nak orang baca?, haha entah la, terpulang kepada masing-masing. tidak semua orang suka apa yang kita tulis. ok! menjawab pada soalan, ok aku pilih entri ini , http://www.safirulamar.com/2014/10/bela-haiwan.html 

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi