Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE

Saturday, October 25, 2014

Dropbox!

Zaman sekarang ni, kita kena guna cloud computing, bukan apa untuk tujuan melindungi data dan share dokumen kita, korang boleh akses dimana mana tanpa perlu risau, sekarang ini banyak platform yang menggunakan cloud computing! Contohnya seperti dropbox, google drive dan macam macam lagi.

Di smart phone pun dah tersedia aplikasi dropbox, daftar dan korang boleh share dokumen, design, dan macam macam lagi tanpa perlu risau server line down! Boleh dicapai bila bila masa! Tidak perlu bawa pendrive kemana mana! Cuma anda perlu lindungi password anda agar tidak di ketahui umum. 

Gunakanlah aplikasi ini sebaik mungkin!! Bagus digunakan bila di pejabat, dalam mesyuarat, untuk rujukan dan sebagainya. Aku install dropbox di pejabat, dan masukkan pelbagai dokumen penting di dalam dropbox file. Sekarang ini, aku boleh akses bila bila masa dokumen tersebut , tanpa perlu risau, samaada komputer aku shutdown atau sebaliknya.

Cloud computing ini juga sesuai sebagai backup file kita. Aku boleh akses dan lihat apa yang akan berlaku pada akan datang! Kerana semua maklumat mesyuarat, gambar, dokumen telah di masukkan di dalam komputer di office! Mudah! Even shutdown komputer tu pun, aku still boleh akses guna note 3 aku!

Bila cakap pasal teknologi semua sokong! Tapi diperingkat organisasi, pergi mesyuarat! Bawa fail macam nak balik kampung! Menuju wawasan 2020 apanya, kalau masih dengan cara konvesional !

Rezeki

Rezeki

Terima kasih kepada rakan rakan yang sudi melayari blog aku, insyaallah, aku juga akan sentiasa view blog korang semua. kalau jumpa iklan kat blog aku, klik la..hehe! Biasa nya pukul 3-4 pagi, iklan keluar, kalau tak percaya, cubalah lihat blog korang time lewat pagi!..hahaha.

Terima kasih kepada nuffnang dan rakan bloggers. Blog ini bukan sekadar kita meluahkan apa isi hati kita, kita juga boleh tambah kenalan, kongsi maklumat dan buat duit sampingan! 

Dalam masa yang sama, sebenarnya untuk rujukan aku di masa akan datang. Konsep blog ni bagi aku macam cloud computing juga lah! Korang store dan save data informasi korang di blog ini, dan dalam masa yang sama, boleh view walaupun korang berada di zimbabwe sekalipun. Pendek kata, malas nak tulis panjang panjang, bukan korang baca pun, korang baca pun part perenggan yang last je ...! Kan! Kan! Kan! Terima kasih!

Apa hijrah anda?

Di tahun baru, buku baru dibuka, buku lama di angkat ke langit,hijrah aku kali ini, nak jaga mulut dan taknak baran baran lagi. Haha minta minta berkekalan la hijrah kali ini. Kadang kadang situasi sekeliling yang membuatkan aku baran dan cakap kasau. Tapi sebenarnya tak berniat pun. Orang melaka kan..biasa lah! Haha perkataan macam lahabau dan musibat tetap keluar! Tapi hati baik dan comel! Haha..

Kalau jumpa kawan dari negeri lain, diorang marah kita..bila kita cakap lahabau dengan diorang haha..dah memang macam ni..ok la boleh berubah, orang johor lagi la kasau bahasa! Haha..aku pun pernah dibesarkan di johor, segamat!! Minta maaf ye orang johor! Sebenarnya bukan sengaja, cuma dah jadi budaya percakapan! Kalau tak biasa boleh bergaduh dibuatnya. Orang melaka dan johor ni sarkastik sikit bahasa diorang, kalau tak biasa, boleh menangis! Haha..

Kadang kadang, baik terus terang daripada depan baik belakang ditikamnya kita! Ulau melingkau atas pagau, kau nak pergi mana tu lahabau? Salam maal hijrah...!! 

Geram!

Grrr...uninstall dan tutup hp! Itu adalah yang terbaik setakat ini! Apa lah game swamp attack ni, susah betul nak main nye..tembak tembak tak mati! Buatlah game yang senang sikit nak main! Ini kau bagi tembak musang siap bawa chainsaw lagi! Susah la macam ni! 

Lepas uninstall swamp attack, install lak dekat play store volleyball, emm baru level 1, senang sikit, bila dah level susah..sama je! Nak beli barang, takde duit, dah tu kena beli kasut, baju, guna duit online! Haha geram! Uninstall lagi! Main candy crush yang tak berapa nak crush ni je la.. Haha

Apa game yang senang dan menarik versi Android? Baik main game dinner dash lah! Buat kek, roti..bagi customer minum air..haha..susah pun tak! Jangan bagi customer baran je..hahaha

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi