Safirul Amar Azmi Blog! SKYTECH CREATIVE IKLAN UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE

Wednesday, October 29, 2014

Rajin semacam je...!

Haha..tak suruh buat kerja, dah terpacak depan meja, cakap ada kerja nak kena buat ke? eh, encik nak beli apa apa? nak kirim? emm..sebelum ni, kalau bagi arahan, susah nak dengar, kalau dengar pun buat buat pekak, bila tanya, baru nak buat..kalau aku tegur,  kecik hati pulakkk..!!

Emm..oh, baru tahu, rupanya dah sampai..kertas kuning SKT (Sasaran Kerja Tahunan) pada staff, patut lah rajin semacam! siap tanya khabar lagi..speechless betul aku lah! kalau bagi kerja ni, mau nya siap on time, tak bertangguh!! haha..

Patutlah rajin semacam je....ada udang di sebalik batu rupanya..

Baiklah..saya faham!

faham

Saya tak makan ayam, saya telah tukar dari makan ayam, kepada makan sayur..sebab sayur lebih murah, kerana saya bercucuk tanam, macam macam saya tanam, kangkung, sawi, cili padi, tak lupa juga, saya juga menternak cacing, dimana cacing yang saya bela tu, saya boleh jual di kedai memproses baja dan kadang kadang melepaskan cacing cacing tersebut berkeliaran riang di ladang tauke buah berbangsa cina.

Tujuannya ialah menyuburkan tanah tanah di ladang mereka. Saya mengambil upah dengan melepaskan cacing tersebut, ada banyak jalan untuk menambah pendapatan... terima kasih ya Menteri yang perihatin.

Takpela, syukur lah, malaysia masih aman...

Duduk lama lama sikit eh..

duduk

Kalau korang jumpa iklan keluar, jangan lupa tolong klik ye..haha..nanti aku bagi hadiah! tapi kena angkat tangan la, siapa yang dah klik iklan kat blog aku ni..haha

Terima kasih kerana melayari blog aku yang entah apa apa ni, boleh lah dari takde, CPC pun running, CPUV pun makin bertambah!

Kegunaan internet pejabat...

Internet di pejabat digunakan untuk buka sistem, email rasmi dan segala hal yang berkaitan kerja. Bukan untuk buka harakah daily, barisan nasional online, berita harian, utusan malaysia, air asia, portal genting highland, youtube, blogger, facebook dan twitter. 

Bila sistem di tempat kerja dan internet down, semua orang salah kan IT department, akses bandwidth meningkat, internet menjadi lembab. Kalau nak buka facebook atau media sosial yang lain atas tujuan peribadi! Gunalah data plan handphone atau broadband masing masing, mustahil guna smartphone tak pakai mobile data. Tak pasal pasal kena off firewal.

Saya tak marah awak sebenarnya!

Kalau kita marah dekat orang tu? apa yang korang buat? counter diorang balik maki depan-depan? belakang? tulis dalam blog korang dan luahkan cukup cukup? atau mencari orang yang boleh dipercayai, dan luahkan sehabis habisnya?

Huh, masing masing ada cara tersendiri, baik rozaimi, murukemal, ah liaw, dan kamarudin! setiap orang ada cara yang berbeza bila marahkan seseorang....kalau aku marah, aku akan buat tak tahu je dengan orang tu, dan bila bercakap, tak pandang pun muka orang tu, seolah olah tak wujud! haha...tapi satu tabiat aku, aku tak marah pada orang yang aku bengang tu secara direct, tapi aku akan marah dengan orang yang paling dekat dengan aku, kiranya sebagai proksi jelah..tapi sebenarnya bukan ditujukan pada orang terdekat tu pun!

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi