banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Jumat, Oktober 31, 2014

Die hard fan..haha!

DHF

Aku dah ada die hard fans!! haha...apa pun, terima kasih la kepada korang semua kerana view blog aku, very appreciate! 

Die hard fans yang di maksudkan aku ialah bloggers yang sudi melawat blog aku yang tak menarik dan takde follower berjuta, dan mungkin korang susah nak market kan diri korang, bila melawat blog aku ni! aku faham, by the way, terpulang pada korang, die hard fans tersebut ialah wawa ezrill, norshamimi, lovenddy, yanty, rosmiza ali, mamaniza, farhana mohamad dan parihh. Jom kita lawat mereka lak! korang boleh klik dekat nama diorang untuk lawat mereka..tiada apa yang aku harapkan dari korang semua, cukuplah dengan kunjungan seperti ini, berkongsi cerita suka dan duka, entri yang serius, lawak dan sebaliknya...

Harapan aku, biarlah tali silaturrahim seperti ini berkekalan, bagi aku, bila korang tersenyum gembira membaca atau mendapat sedikit info untuk rujukan yang tidak seberapa dari setiap entri aku, itu dah cukup membuatkan aku tersenyum! jangan lupa klik iklan! hahaha!!

Terima kasih and keep in touch! 

Berpantun pantun ye...


Bila memandang muka laut...emm sedap pantun nye...berpantun pantun OUM sekarang ni... tahulah aku ada outstanding payment...haha..jangan kata pandang laut..dah pandang kebawah dari tingkat 25 dah ni, tunggu nak terjun je ni!! Haha...assignment pun tak siap lagi..buku langsung tak baca...bowling apanya..hahaha...sedap pantun ni..haha

Berdiri pun boleh..

sofiyyah

Amboi, berdiri pun boleh tidur, entah apa yang mengantuk sangat!! Alahai...banyak fikir hal negara ni, tuh yang penat sangat! Padahal baru lepas berbual....hehe

Latihan dalaman Asas internet dan komputer

Pagi ni, 31/10/2014 kena beri latihan dan taklimat pada staff yang banyak terlibat dengan kerja kerja pentadbiran khususnya kepada pembantu tadbir pasal asas komputer dan internet.

Antara modul yang akan di ajar seperti burn data, shortcut key, hidden file,browser setting, clear cache dan cookies, zip dan unzip file, defragment disk, folder add, print setting, microsoft office, protect data, setting internet option, repair virus shortcut, enable and disable function dan sebagainya yang berkaitan dengan internet.

Tengah siapkan modul untuk diorang ni!! Dah hujung tahun, baru nak apply kursus, sebab tak cukup jumlah kursus 7 hari setahun!! Ni nak bagitau, kalau korang tak sempat nak apply kursus atau sibuk sangat sampai tak sempat nak apply kursus, korang boleh apply epsa. Apa itu epsa? Korang search dalam blog aku! Taip je EPSA! bagus epsa ni..boleh kursus walaupun berada di kedai mamak!! EPSA ni untuk pekerja gomen je..

Ikut sapa la ni...

qayyum

Alahai si anak sulung ni, kenapa kamu berperangai sedemikian rupa? Haha..lagi sekali buat macam ni, nanti daddy babab! Si abang buat macam ni, esok si adik lak mengikut...!

Muka tak puas hati, sebab tak dapat main game kat laptop aku, aku dah belikan tab untuk diorang, tapi tak nak main game dalam tu..nak juga main daddy punya game!! Aku pun main dinner dash dan solitair je, itu je game yang ada kat laptop ni!! Daddy nak buat assignment la korang pergilah tengok cerita mr oss ke, upin ipin ke, cerita korea ke, atau perfect macth vivo!!...tangan sorang sorang dah la macam JCB!! Habis di geledahnya!! nanti korang tekan macam macam takut terdelete data data dalam tu lak nanti......

Budak budak sekarang ni dalam proses membesar, dia mengikut apa yang orang dewasa buat...tapi yang korek hidung ni, aku tak tahu dia ikut sapa!! Haha..aku suka pakai kemeja, baik malam atau siang..anak anak pun mengikut sekali..nak pakai baju yang ada collar dan poket..siap nak ada pen lagi! Haha..

Tak suka bila buat kerja anak anak datang..sebab bila aku buat kerja, aku suka hisap rokok, baru ada idea..

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi