Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Wednesday, November 26, 2014

Tak kenal maka tak cinta

Haha dah lama tak layan akademi fantasia...dah banyak sangat version nye..kali terakhir aku layan akademi fantasia masa mawi juara, akademi fantasia 5 ke 6 eh?..lepas tu dah malas nak tengok..layan bintang kecil lak...lagi best. yang akademi fantasia baru ni, aku tak ambil tahu pun, semua orang kecoh pasal azwan la, firman la itu lah..

Dengar lagu kat radio lagu cam sedap je lagu ni..cari punya cari dekat youtube..jumpa juga lagu yang aku nak tu!! biasa la hackers dan stalker kan..kan..kan..erkkk sekali haa yang nyanyi firman akademi fantasia lah!!, tajuk lagunya di pintumu!! ermm terus aku minat dekat firman dan akademi fantasia!, boleh tahan juga suaranya, boleh VOTE lagi ke??...haha

firman af
  
Aku seorang mat metal sejati, tapi sekali sekala layan lagu macam ni ..best juga kan? lerkkk... haaa

Macam mana nak buat isi kandungan atau TABLE OF CONTENTS di Microsoft word

TABLE OF CONTENTS
TABLE OF CONTENTS
Macamana nak buat TABLE OF CONTENTS atau TOC? Apa itu TABLE OF CONTENTS ? nama melayu nya ialah isi kandungan.

Masih ada lagi yang membuat isi kandungan secara manual, di mana amat menyusahkan dan lambat. Jika tahu bagaimana mahu membina TABLE OF CONTENTS, segala-galanya menjadi mudah dan cepat, dan macam mana cara cara nak buat isi kandungan TOC ini?

Ikuti langkah langkah yang diberikan, jangan skip, tiada jalan pintas untuk berjaya.

Macam mana nak buat Mail Merge di Microsoft Excel

Apa itu mail merge? Macam mana nak buat Mail Merge di Microsoft Excel? bagi aku mail merge di gunakan untuk mengimport table data yang sedia ada, sebagai contoh ke dalam surat dan boleh di cetak dalam kuantiti yang banyak tanpa perlu membuang masa dan pergabungan antara dua perisian antara Microsoft word dan microsoft excel.

Mail merge ini bagus digunakan untuk penghasilan sijil (jika banyak senarai nama), surat panggilan, memo jemputan dan sebagainya yang berkaitan jika terdapat ramai orang yang perlu dihubungi melalui surat jemputan atau pun sebagai contoh bagi percetakan sijil penyertaan bila melibatkan data yang banyak.

Tutorial yang ditunjukkan ini di dalam microsoft word dan excel 2010, namun begitu boleh di gunakan dan praktis di microsoft office versi 2007 dan 1997-2003. 

Ia cara yang mudah dan menjimatkan masa, kini anda tidak perlu membuang masa lagi, dengan buat segala galanya dengan kaedah yang lambat dan satu per satu.

Kadang-kadang data anda telah tersedia, dan telah extract dari sistem ataupun sebaliknya..moga dapat di praktikkan dengan sukses.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi