banner-2017-mcj skytechcreative bizness shopee

2 Januari 2015

Bawa anak pergi gunting rambut

Tadi petang selepas balik dari kerja, bawa anak sulung pergi gunting rambut, tapi sebelum gunting rambut, kena umpan dulu, kata nak beli mainan dan aiskrim, ingatkan nangis, tapi kali ni relax dan steady je..tak nangis hehe, biasanya kalau bawa pergi gunting rambut..macam nak pengsan dibuatnya tukang gunting..kesian terpaksa bergelut!! 

Tahun ni genap 5 tahun dan masuk pra tadika pada 12/01/2015, dah beli sikit sikit barang sekolah, semangat nak sekolah katanyaaaaa...ermm yelah, tunggu dan lihat jelah..silap silap hari pertama dah nak minta balik rumah! hahaha apa pun..jangan risau ye, nanti daddy temankan!!



muhammad qayyum rayqal
gambar 2015
Hensem anak daddy ni, nama dia Muhammad Qayyum Rayqal bin Safirul Amar ..hehe

Gambar di bawah, tahun 2012 rasanya, masa ni melalak..haha

Bawa anak pergi gunting rambut


Anda Mungkin Meminati :

19 komentar:

  1. Kemas dah rambut adik..Saf teringat terusa Etuza dengan anak2 lelaki etuza dahulu..memang pantang nak bawa gunting rambut..banyak gerak sampai yang nak gunting tu mendegus hehehhe..ganas juga yan tukang bgunting tu..alamak...

    BalasHapus
    Balasan
    1. hahahaha ye ke mendengusss tuan...?? haha...ermm

      Hapus
  2. nanti lepas ni saf ceritakan kebaikan kemas rambut pada Qayum ya..kena bagi tahu dia..inshaAllah lepas ni dia akan faham mudah lah di bawa next time..

    BalasHapus
  3. wahwah Abang Qayyum dah 5 tahun ek? moga nti baik2 aje masuk sekolah tau hehe

    BalasHapus
    Balasan
    1. hehe...a ah Ana...dah 5 tahun dah...:)
      Qayyum kata...Tq Auntie Ana....

      Hapus
    2. nanti dah dpt ramai kwn kat skolah, suruh daddy share kat blog tau Abang hehe

      Hapus
    3. ah takde maknanya...heee...kalau share pun...share gambar cikgu tadika yang cantik...heee

      Hapus
  4. hehe..abg dh besar, mn blh nangis lg.nt kena boo dgn kwn2 hehe

    BalasHapus
  5. Balasan
    1. Tq auntie Ros..qayyum kata..yg smart daddy dia ke anak dia? Hee

      Hapus
  6. http://madey09.blogspot.com/2015/01/shalawat-nabi-muhammad-saw_2.html semoena maulidur rasul ya

    BalasHapus
  7. Dulu my son pun menangis gak masa awal2 gunting rambut. Skang dah ok...mungkin sbb dah besar sikit kot..:D

    BalasHapus
  8. qayyum sekolah rajin2 taw.. nanti dapat kawan ramai...syok

    BalasHapus
  9. Amboi nama dia...panjang dooh...Anak Acik pun, melalak2 time potong rambut..tapi tahun lepas, dah tak nangis..tapi berdebar tak habis la dia

    BalasHapus
  10. nak juga tengok muka depan beliau..mesti kacak..hoho..
    biasanya budak2 lelaki ajak gunting mmg banyak alasan diaorang..! adk lelaki sya kena mak pujuk berkali2.. banyak kerenah sangat..walau dah besar panjang

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih