banner-2017-mcj biznes shopee IKLAN SEWA Pengedar Shaklee Bangi

25 Maret 2015

Kelam kabut di buatnya

Kelam kabut semua orang dengan GST yang bakal di lancarkan pada 1 April 2015. Aku pun tak faham, kenapa semua orang borong barang sebelum GST di laksanakan tanpa ambil tahu apa barang yang naik dan turun, menjadi kelam kabut bila iklan yang di tayangkan di TV tidak selaras di pendekkan cakap tak serupa bikin.

Semua perkhidmatan services naik, dengan alasan GST..GST..dan GST, padahal kalau nak di ikutkan logik, SST charge 10% sebelum ini, manakala GST baru 6%..sepatutnya ada barang yang makin turun..kan? kan? kan?

KPDNKK dan agensi enforcement yang terlibat harga barang, tingkatkan lagi mutu perkhidmatan dalam memantau dan mengawal harga barang kesian orang kampung...kesian orang biasa biasa, macam ada yang tak kena lah...ambil kesempatan maybe!

Yang aku geram! harga rokok naik....alahai, semoga malaysia semakin maju dan terus maju...

Mana pergi JKKK dan Pemuda Pemuda politik yang kononnya memperjuangkan nasib bangsa? pergi ajar dan beri penerangan pasal GST kepada orang kampung, jangan sibuk fikir nak bertanding jawatan penting sahaja.....alahai, kononnya menjadi proksi kepada kerajaan, tapi habuukkkkk takde...! Banyak biro...ada biro penerangan lah itu lah ini lah....

Anda Mungkin Meminati :

7 komentar:

 1. Rokok rm16 kn ..
  Bgus2 ...hihi

  BalasHapus
  Balasan
  1. Tunggu kenyataan rasmi..dari pak menteri...
   Maybe not or yes..still dont know...just a rumours at media sosial..heee

   Hapus
 2. Baru tahu harga rokok naik..

  BalasHapus
 3. naseb kita orang bawahan .. sadis betul,,, gst menghantui

  Jom Vote blog acik bagi msmw

  BalasHapus
  Balasan
  1. nasibbb badaaaannn.......bagi link untuk vote...

   Hapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih