banner-2017-mcj bkecik-skytech UA SIGNATURE

Saturday, May 02, 2015

Adakah

Hati hati memandu di jalan raya terutamanya ketika pulang ke kampung, bercuti atau sebagainya..maklumlah cuti panjang, hingga cuti umum hari wesak, biar lambat asalkan selamat..banyak kemalangan menimpa ketika musim cuti panjang begini, adakah dengan keadaan cuaca panas melampau, keadaan politik tak menentu, isu GST membuatkan masyarakat hilang pertimbangan dan hilang kasih sayang?

Biar lah apa yang terjadi sekalipun, carilah kekuatan yang ada dalam diri, kenal pasti kelemahan, kekuatan, peluang dan ancaman di diri kita. jangan asyik menunding jari kepada orang lain walaupun kita betul. 

Selamat bercuti panjang, manfaatkan cuti panjang ini, dengan ilmu pengetahuan yang baru, semoga dipermudahkan. have a nice trip.

5 comments:

 1. hmmm isu gst ni makin menjadi2 sekarang..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sepatutnya harga turun....bukan naik....kerajaan ni lemah...pandaiberkata kata...tapi tiada pemantauan...
   bila SST dimansuhkan...10% menjadi GST 6% ..comsumer akan menikmati harga barang dengan cukai yang rendah...
   supply chain dari kilang hinggalah ke peruncit manipulate GST....dan sabotaj. no wonder this happen..

   Delete
 2. sy pn baru blk dri kg..sekejap btl rsa cuti 4ari. hehe

  ReplyDelete
 3. sy pn baru blk dri kg..sekejap btl rsa cuti 4ari. hehe

  ReplyDelete
 4. Bercuti ke mana tu En.Safirul..

  ReplyDelete

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi