banner-2017-mcj bkecik-skytech

Monday, May 25, 2015

Jadilah pengguna yang bijak

Semua bising pasal GST, tapi bila shopping, penuh pasaraya...berdedai dedai orang membeli belah, ada yang borong barang macam esok dah kiamat, ada yang tengok tengok (window shopping) dan ada yang beli 1,2 barang, lepas tu beratur panjang dan ada yang datang kompleks membeli belah, semata mata nak makan dekat kedai kegemaran dan sebagainya.

Asyik complain pasal GST.....! tapi dekat mana mana pasaraya penuh! terutamanya bangsa bangsa kiasu..kalau report kepada kpdnkk, mereka akan jawab, semuanya terletak kepada kuasa pengguna dan kuasa membeli, so, jadilah pengguna yang bijak...

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi