banner-2017-mcj bkecik-skytech UA SIGNATURE

Wednesday, July 08, 2015

Sama sahaja

Baik pekerja gomen atau pun swasta, sama sahaja. Kalau sebut produktif dan kualiti mungkin atau pasti ada di kalangan kakitangan kerajaan ataupun swasta, produktif lebih merujuk kepada kakitangan swasta di mana mereka based on profit, manakala bagi kakitangan kerajaan, kualiti, effisien dan efektif dalam menjalankan tugas berkaitan perkhidmatan kepada rakyat. 

Ada yang mengeluh dengan sikap pekerja kerajaan yang tidak mesra pengguna dan seperti melepaskan batuk di tangga, mungkin segelintir atau mungkin ramai, dan tidak pula kedengaran sikap bagi pekerja swasta dalam melayani pelanggan.

Jika berdasarkan pengalaman aku bila berhubung dengan kakitangan swasta seperti bank, badan berkanun atau agensi syarikat swasta dan syarikat insuran, bila di hitung kira, di darab bahagi, lebih teruk rasanya services mereka, di pendekkan cerita sama sahaja dengan segelintir kakitangan kerajaan yang hidup segan mati tak mau. Menyusahkan aku! 

Jadinya tidak perlulah membanding-bandingkan siapa yang bagus, siapa yang handal, selagi kita ni namanya MANUSIA, tiada yang sempurna.

Sama sahaja! Yang penting OUTPUT..

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi