banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Senin, Oktober 26, 2015

Pengalaman berharga

Sepanjang hidup aku, aku bermula dengan payah dan bila aku bercakap, bukan bererti aku hidup mewah ketika ini, sama sahaja, kais pagi makan pagi begitulah juga petang mahupun malam, dan banyak pengalaman yang aku dapat, dan dengan pengalaman itulah banyak mengajar aku tentang hidup, menghormati orang, tidak bangga diri, tidak sombong, dan tidak mudah lupa diri, jika hari ini, kita di tendang, di caci, biarkan mereka yang kurang arif tentang kita, yang pasti, kita tersenyum dan terus tersenyum, apa lagi yang mampu membuatkan mereka 'senang' sedangkan mereka tahu hakikatnya.

Aku bercakap atas apa yang aku telah lalui, baik manis, pahit, dan sebagainya, bila aku bercakap bukan semberono suka suka, dan kebenarannya aku telah melalui semua itu, dan menjadi lebih manis apabila di kongsikan kepada mereka yang memerlukan terutamanya ilmu.

Aku percaya di sebalik kesusahan akan muncul sinar kebahagiaan, itu semua sudah tertulis, pedulikan apa orang kata tentang kita, apa yang penting jadilah diri sendiri, di suatu hari pasti ada yang memahami.Pengalaman mengajar kita erti baik buruk kehidupan, percayalah, mengapa kita perlu menjadi seperti orang lain?

1 komentar:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi