banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Minggu, Oktober 25, 2015

Setimpal dengan apa yang di perolehi

Masih ada lagi surat layang berunsur fitnah di sebarkan, adakah ini kepuasan maksimum bagi si penyampai? kenapa tidak bersemuka depan depan? dan butiran diri di rahsiakan? pengecut kah? nama sahaja islam, tapi cara dan perbuatan tidak ada langsung ciri ciri seorang islam.

Fitnah, mengumpat, mengata, mencuri waktu kerja, berkira, tapi dalam masa yang sama sering merungut tidak cukup duit, gaji cepat habis, anak sakit, dan sebagainya, sebaliknya tidak sedar kah yang semua itu setimpal dengan apa yang kita lakukan setiap masa iaitu, melepak, berbual, berlengah lengah, mengumpat dan sebagainya.

Tidak perlu merungut, muhasabah diri, adakah perbuatan yang kita lakukan itu berkat atau sebaliknya, jangan melihat salah orang, lihatlah salah sendiri. Walaupun orang tidak tahu, siapa yang menyebarkan surat surat layang, takpelah yang penting Tuhan tahu, dan jawablah di akhirat kelak.

Jika perkara itu tidak betul, tidak rasa bersalah kah? kesian kepada rakan sekerja yang namanya termasuk di dalam surat layang. bersabarlah dengan dugaan ini.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi