banner-2017-mcj bkecik-skytech UA SIGNATURE

Saturday, January 10, 2015

Saya orang kaya


Saya orang kaya, saya ada banyak kambing, saya bela bela, kambing ada tiga ekor...tapi ada orang nak beli kambing....kambing pun mengembek mbeeekkk mbeeekkk mbeeekkk mbeeekkk..ayam pulak...kukukukkkkkk kukukkkukkk kukukkkkkk....haaaa...semua saya bela..ayam, kambing....kuda pulakkkkk.....saya orang kaya...ni paaa rusa pulak...hahahahaha

Ini lah juara sebenar dan lawak tahap maharaja..kenapa lah brader ni tak terpilih! padahal lawak gila...Al Fatihah buat allahyarham Din Beramboi..!

Hukum membunuh cicak

Cicak ni memang suka buat kotor, melekat di atas dinding, bising dan merata rata buang tahinya, teringat dulu masa kecik kecik, bila bulan puasa lepas qiamulail, kitorang membunuh cicak di rumah. Atuk kata, kalau bunuh seekor cicak, atuk beri 50 sen...wah, apa lagi, jangan di lepaskan peluang ini, sekali tembak guna 'senjata' kami, berpuluh puluh la cicak yang lunyai di kerjakan oleh kami adik beradik, langsung tiada kesian..hehe

Kalau kat rumah kampung dulu dulu...bukan hanya ada pengaruk badan yang macam garpu tu je..mesti ada 'senjata' pembunuh cicak dan tergantung di dinding, hehe, dulu aku tak tahu..cuma guna pistol buah ceri je..hehe..tapi 'senjata' ni, lebih padat dan mantap! boleh miung kalau kena...haha baik manusia ataupun cicak..

Kejam tak aku? yelah memang lah kejam dan metallica kan ?? tapi kan? tapi kan? kalau di ikutkan balik, apa hukum membunuh cicak? Ustaz kata eh...bukan aku yang kata eh..bukan blogger famous kata eh..ni ustaz yang kata..

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi