banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Rabu, Januari 14, 2015

Kelebihan bersedekah

Banyak kelebihan bila kita bersedekah, duit yang kita perolehi sedangkan kita pun cukup cukup makan, sebaliknya kita beri pula pada orang yang lebih susah, percayalah, doa para malaikat itu mustajab, dan Tuhan itu maha adil dan penyayang, rezeki kita pasti ada suatu hari nanti. Jangan kedekut walaupun kita susah sebenarnya..sedekah lah walau satu ringgit sekalipun.

Kalau kita rasa susah dengan kehidupan yang kita lalui...sedarlah ada orang yang lebih susah dari kita. Jangan hina orang dan biarlah ikhlas dalam memberi, insyaallah Tuhan beri ganjaran berlipat kali ganda.

Kau hamba, aku juga hamba ..kepadaNya yang esa, semalam datang seorang budak jual barang kecantikan dan minta sumbangan derma untuk projek madrasah, aku nak beli pun aku takde duit dan dalam wallet pun banyak duit biru seringgit je..hee kesian lihat budak tu..aku pun berilah sedikit wang untuk dia makan, aku terkesan...bila budak tu salam dan cium tangan aku....!! Aku sedih lihat budak tu...aku cuma minta budak tuh doakan aku semoga sukses dalam perniagaan.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi