Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit UA SIGNATURE SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Monday, February 02, 2015

Berak dari atas

Tadi lunch jumpa seorang staff di MSC MITC, tak sangka pula ada pak pak ustaz pun datang join lepak di table makan aku dan staff tersebut, dah macam dalam masjid dah pula, dalam proses perbincangan santai santai tu, tiba tiba cerita pasal mahluk halus.

Salah seorang pak ustaz ni, ada sekolah pondok yang mana menempatkan anak anak yatim dan budak tahfiz, ermm sejuk je table tadi....aku tertarik untuk tahu cerita pasal misteri murid murid sekolah pondok yang selalu sakit perut selepas makan...dan yang pasti tiada masalah dari segi kebersihan makanan.

Setelah pak ustaz tersebut iaitu tuan kepada sekolah pondok itu merujuk kepada pakar ilmuan agama yang lebih arif bab bab mahluk halus ni, pakar ilmuan ini kata dah kena berak dari atas..! siapa pula yang berak lak ni...yang berak itu ialah mahluk mahluk halus iaitu Jin yang bertenggek di atas siling di sekolah pondok itu.

Jual kuih apam balik di tingkat 14

Sekejap je dah masuk semester 4, ermm masih mengadap course english, aku salah course ke ni? dah macam ambil bidang english language dah ni...nasib baik ada kamus besta...haha, semester kali ni, entah apa apa lah, course computer programming fully online alasannya kelas ada 2 orang je..  mana boleh subjek teknikal bagi bulat bulat online, kena buat projek lak tu, kalau subjek bahasa ke, matematik ke, nak buat online, buatlah! janganlah pada subjek teknikal!!

Subjek semester kali ni, english in workplace, computer programming dan entreprenuer, apa itu entreprenuer? macam selalu dengar, tapi tiba tiba aku hilang ingatan lak..bila aku google, jumpa lak artikel berkenaan entreprenuer, ada yang kata kontraktor

Nama lain bagi entreprenuer, adalah usahawan atau individu, kumpulan yang menjalankan perniagaan. Firasat benak aku lah..kan? kan? betul tak..? hee


Macam mana nak rename table di database phpmyadmin

Macam mana nak rename table di database phpmyadmin? kadang kadang kita terlepas pandang disebabkan syntax yang kita gunakan tidak betul seperti _&example_table , dan macam mana nak ubah dengan rename semula kepada syntax yang betul, seperti exampletable? mudah sahaja..

Ikuti langkah langkah di bawah ini,

1) Buka  PHPMYADMIN anda , http://localhost/phpmyadmin
2) Click on the database you wish to work on (from list of databases on the phpMyAdmin home  
    screen).
3) Once inside of the database, select a table by clicking on it.
4) Once inside the table, click on the Operations tab.
5) Scroll down to Table options where there is the option to change the name of the table.
6) Where it says Rename table to, enter the new name for the table.
7) When you are ready to proceed, click on Go.

Macam mana nak rename table di database phpmyadmin

The table will be renamed to the new name.

Semoga berjaya dan terhibur..

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi