Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Monday, March 23, 2015

Kalau menang dan kalau kalah

Sejak dah masuk '3 series' selalu sakit sakit dada dan sesak nafas..haha macam dah tua sangat, maybe masih dengan aktiviti merokok, tidur tak tentu masa, menghadap komputer 24 jam, mungkin kurang rehat, dan aku perlu rehat! 

Di entri sebelum ini berkenaan last live di dalam perlawanan bola sepak lihat SINI, aku pernah menyatakan keinginan untuk bersara dari bermain bola di sebabkan penat berlari dan bukannya menang pun, tapi takpelah yang penting sihat dan dapat menenangkan jiwa dari kesibukan di pejabat dan aktviti seharian.

Pada 25/03/2015, ada undangan bermain bola sepak, peh! macam star la pula, padahal tendang bola pun tak kena..haha, tapi takpe, yang penting ada style dan menyakinkan coach! itu yang betulnya...kalau kalah maka itulah perlawanan terakhir aku, dan jika menang, dengan ini, aku menarik balik perkataan bersara tu...haha

Kalau lah cikgu kamu tahu

Kalau lah cikgu kamu tahu! ermm inilah pekerjaan nya si budak kecik ni Qayyum Rayqal !!, kerja sekolah dia, kita yang buatkan..ermm...takpa 'kacang' je..bukan susah pun, tulis huruf g je...siap! lain? suaikan huruf ABC dan abc kecik...ala...ini kerja sekolah senang je..haha

Aku rasa cikgu sekolah tadika si Qayyum ni tak dapat trace yang ini tulisan bapa nya ke atau tulisan anak nya...maklumlah, bapanya kerja di bidang IT, guna keyboard komputer je kalau nak menulis..haha, kalau tulis sendiri, buruk! macam tulisan budak tadika! haha..dah kenalah tu! tak apa..kerja sekolah qayyum biar daddy yang selesaikan...qayyum pergi lah bermain main dengan si adik..

Kalau lah cikgu kamu tahu

Best juga dapat refresh buat kerja sekolah ni..haha


Latihan Animasi Flash di Bukit Bayan

Pada 19 Mac 2015, JKKK penduduk kampung bukit bayan, melaka telah menganjurkan latihan Animasi 2D, terima kasih kepada penganjur kerana menganjurkan program ilmu seperti ini. Perisian yang digunakan semasa latihan ini, ialah Adobe flash CS 3, kursus ini dijalankan selama 1 hari, dan dalam masa yang singkat, sekurang kurangnya bolehlah menghasilkan animasi menggunakan teknik teknik yang di ajar.

latihan Animasi 2D


Antara yang diajar semasa latihan ini, seperti penggunaan layer, add motion guide, tween motion dan shape, library, scene, timeline, insert keyframe, insert frame dan lain lain lagi.

Bulan ni banyak mengajar course Animasi, banyak course yang aku tolak sebab kekangan kerja yang lain dan pihak penganjur juga sedang mencari pengajar yang baru, kepada yang berminat untuk menjadi pengajar, boleh layari dan hubungi www.emelaka.gov.my.


PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi