banner-2017-mcj bkecik-skytech susupisangnilofa IKLAN SEWA

Senin, Januari 11, 2016

Permulaan yang baik

Aku mengharapkan permulaan yang baik pada tahun 2016, setiap manusia mempunyai azam dan semangat yang baru bila menjelang tahun yang baru, begitu juga aku, aku cuma mengharapkan di tahun baru 2016 ini, akan menjadi lebih baik dari tahun tahun yang sebelum ini.

Alhamdulillah, sedikit demi sedikit rezeki tiba, begitu juga dengan pengajian aku, yuran pengajian pun telah di lunaskan walaupun terlewat dari tarikh yang di tetapkan, dari hari ke hari, bulan ke bulan, tahun ke tahun, kehidupan menjadi semakin mencabar, teknologi menjadi semakin pesat, updated, dan semakin kompetitif, dan begitu juga lah kita, adakah 'versi kita semakin update'? 

Aku tidak suka kepada kegagalan, dan aku pasti akan usaha dan terus usaha untuk mencapai cita cita aku, ya memang benar, ada pepatah yang mengatakan, untuk berjaya kena menempuh banyak kegagalan terlebih dahulu, dan melalui kegagalan juga akan mematangkan diri kita.

Hentikan dari menunding jari ke arah orang lain, sebaliknya perbetulkan diri sendiri, adalah lebih baik dari mencari buruk orang. SOMETIMES THOSE WHO DON'T SOCIALIZE MUCH AREN'T ACTUALLY ANTI SOCIAL, THEY JUST HAVE NO TOLERANCE FOR DRAMA AND FAKE PEOPLE.

2 komentar:

  1. Yup, betul tu, terus usaha dan usaha. InsyaAllah, pasti berjaya kelak..amin.

    BalasHapus
  2. moga tahun 2016 ni memberi lebih kebahagiaan, kesihatan & keceriaan pd kita semua :)

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi