banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Sabtu, April 23, 2016

Food Not Bombs

Dulu masa muda mudi sweet 20 an, pernah join underground band, dan dalam masa yang sama pergerakan kami di samping bermain gigs (konsert underground) kami juga melakukan aktiviti food not bombs. Apa itu food not bombs? 

Aku pun tak pasti asal usul food not bombs ni dari mana, apa yang aku tahu, aktiviti food not bombs yang pernah aku lakukan suatu masa dahulu adalah menyediakan, menghulurkan / memberikan makanan kepada orang fakir, ibu tunggal, orang tidak berkemampuan dan gelandangan di kawasan sekeliling. Kami membuat kutipan duit dan membeli barang barang seperti mee goreng, bihun, beras, sayur, garam, polistren bungkus makanan, gula dan lain lain, selepas itu kami masak di jalanan, selepas siap, kami bungkuskan dan beri kepada golongan yang memerlukan seperti yang aku nyatakan di atas.
Niat kami ikhlas dan kami beranggapan semua orang berhak untuk merasai kehidupan yang lebih sempurna dan untuk menamatkan kebuluran secara generalnya. Politik hanya berat sebelah dan orang orang tertentu yang mendapat kebaikan dari politik dan kami menentang sehabis habisnya kerana terdapat diskriminasi.Terasa rindu dengan zaman ini. Jika berkesempatan untuk membuat food not bombs ini lagi bersama rakan rakan, aku mahu menyertainya, ramai lagi yang masih susah di luar sana dengan kos sara hidup yang kian meningkat, globalisasi ekonomi yang tidak menentu, jatuh bangun perniagaan, semua orang berhak untuk mendapatkan makanan untuk kelangsungan hidup yang kian mencabar.

1 komentar:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi