banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Selasa, April 19, 2016

Kalau Tak Tahu Bertanya

Kalau tak tahu bertanya, jangan nak memandai mandai, di dunia ini, ramai orang yang berlagak macam pandai, tapi pada hakikatnya macam tin kosong, bising bila di ketuk, di dalamnya kosong, jadi lah seperti padi, semakin berisi semakin tunduk.

Kita sebagai manusia, tidak pernah sempurna, dan sentiasa melakukan kesilapan, sentiasa lupa, dan segala galanya tidak 'kekal', masing masing ada kelebihan yang tersendiri, setiap manusia tidak pula bodoh, tidak pula pandai, setiap dari kita tuhan ciptakan adil dan dengan kelebihan tersendiri, cuma kita samada sedar atau tidak dengan bakat yang dikurniakan tuhan.

Jangan lah merendah rendah kan diri kita kerana kekurangan dan kelemahan sendiri, setiap kebaikan sebelum yang kita lakukan, akan di balas dengan kebaikan, sentiasa lah bertanya dan tidak perlu malu dengan cakap cakap orang di sekeliling kita, pedulikan kata kata negatif, biarlah nak cakap apa sekalipun.
Tiada yang sempurna sifatnya begitu juga aku, kau, dia dan sesiapa pun yang bergelar manusia, yang maha mengetahui adalah Allah SWT.

1 komentar:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi