banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Sabtu, April 09, 2016

Orang Kampung Otak Kimia

Aku suka dengan lakonan nya, bersahaja dan kelakar, cerita yang paling best lakonan arwah Mr Os yang aku suka ialah Orang Kampung Otak Kimia dan ADIK. Memang terbaik dan aku suka!  Masa tu belasan tahun lagi se ingat aku.

Sejak akhir akhir sebelum allahyarham menghembuskan nafas yang terakhir, tiba tiba rasa macam nak like facebook miliknya dan teringin nak melihat aktiviti terkini nya, nampaknya MR OS sedang sibuk berdakwah mengembangkan dan memberi ceramah agama dan kesedaran dalam menunaikan tanggungjawab berzakat.

Nampak sedikit cengkung dan kurus, tak terlintas pula di fikiran aku yang allahyarham mempunyai sakit kronik, dan sedikit terkejut menerima berita kematian beliau. Tak sangka, secepat ini! Namun, MATI ITU PASTI bagi setiap insan, kita di dunia ini hanyalah pinjaman semata mata, dan akhirnya akan kembali kepada NYA.

DariNya kita datang, dan dariNya kita dikembalikan, semoga arwah tenang di sana dan di tempatkan di kalangan ahli ahli syurga. Menjadi seorang penghibur ni bukannya mudah, kena menghiburkan orang dan dalam masa yang sama memberi mesej yang berguna untuk di teladani oleh setiap insan.

Al Fatihah....

2 komentar:

 1. Al-fatihah untuk arwah Mr Os..teringat lawak-lawak arwah..hmm..

  BalasHapus
 2. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

  pengkhususan Syarikat.
  1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
  2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda

  BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi