banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Senin, April 11, 2016

Persamaan Hindu Dan Islam

Isu penceramah bebas Dr. Zakir Naik tidak dapat meneruskan ceramahnya di melaka yang bakal berlangsung pada april 2016 amat mengejutkan, dan arahan itu telah di keluarkan oleh ketua polis negara. 

Dari apa yang aku lihat dari ceramah ceramah Dr Zakir sebelum ini, beliau banyak menyedarkan golongan bukan islam berkenaan agama islam dan membuka pintu hati orang bukan islam untuk memeluk islam, itu adalah perbuatan yang mulia. Gaya percakapan nya yang bersahaja dan berfakta membuatkan sesiapa yang mendengar terpesona dan tertarik untuk mendalami Islam.

Tajuk ceramahnya berbunyi 'persamaan hindu dan islam' agaknya mencetuskan kemarahan kaum india beragama hindu dan seterusnya mereka beramai ramai membuat petisyen dan report kepada ketua polis negara dan dalam masa yang sama, pihak polis terpaksa mengambil tindakan.

It’s True, You Can Do Wonders With A Car Space Like This! Here Are 8 Ways To Prove It.

Kaum hindu menganggap Dr. Zakir Naik sebagai suatu ancaman kepada mereka yang mana boleh memporak perandakan negara. Aku berfikiran bahawa forum ceramah ini bukan lah seperti apa yang segelintir kaum hindu berfikiran cetek tersebut fikir, sebaliknya bagi aku, forum ini akan memberi kesedaran kepada kaum melayu islam berkenaan adat adat hindu yang telah lama meresapi di dalam adat adat melayu supaya janganlah terlalu mengamalkan adat adat nenek moyang yang merupakan adat adat sebenar hindu, sebaliknya harus melebihkan apa yang di tekankan di dalam agama islam itu sendiri. Adat adat yang di amalkan melayu kini, kebanyakkannya berasal dari budaya hindu.

Adakah kaum india menganggap ini suatu ancaman ? dan kenapa pihak kerajaan harus menunduk kepada perkara ini? bukan kah Malaysia negara yang bebas beragama dan agama islam sebagai agama rasmi ? Itu lah yang aku fikirkan rasanya....hehe


1 komentar:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi