banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Jumat, April 22, 2016

Saling Bergantung Antara Satu Sama Lain

Ku sangkakan panas hingga ke petang, rupa rupanya bila malam pun berpeluh, tetap terasa bahangnya, nak mandi pun air panas, semuanya panas, hati pun panas, serba serbi buat apa pun tak jadi. Perubahan iklim suhu ini di panggil climate change di mana kejadian ini di sebabkan kegiatan aktiviti manusia dan akan menjadi lebih serius bila kesan perubahan suhu (climate change) ini membawa kepada kemarau berpanjangan dan banjir.

Kehidupan di bumi ini saling bergantung antara satu sama lain, tumbuh tumbuhan, haiwan dan manusia berkongsi alam untuk meneruskan kehidupan yang singkat ini.

Jalan yang terbaik, kurangkan aktiviti yang membabitkan penggunaan tenaga seperti elektrik, amalkan teknologi yang berasaskan green tech, elakkan dari melakukan kerosakan alam yang melampau.

Bila panas panas begini, semua mahkluk mencari tempat teduhan dan tidak selesa. Hantu di melaka pun dah mula muncul menganggu, begitu juga dengan haiwan lain seperti reptilia berbisa. Berhati hati lah dan segala galanya bermula dari sikap manusia itu sendiri yang mana kerosakan alam itu berpunca dari manusia itu sendiri.

Pihak Kerajaan harus memikirkan alternatif kaedah yang terbaik bagi mengatasi perkara serius ini yang mana boleh memberi kesan yang bahaya kepada rakyat.

1 komentar:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi