banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Minggu, Mei 15, 2016

Berhati Hati Mengeluarkan Kenyataan

Berhati hati bila bercakap, meluahkan sesuatu perkara dengan orang, bila kita bercakap walaupun tidak secara serius,  bagi aku boleh  di anggap 'sedang berjanji' , dan sebaliknya jika tidak dapat di tunaikan, kelak akan mengkeruhkan keadaan.

Walaumacamana  rupa luaran seseorang itu, percayalah, dia tetap seorang manusia, yang mana tidak lari daripada mempunyai sifat tamak, cemburu, iri hati, angkuh tidak ikhlas dan sebagainya. Ada orang yang mengambil kesempatan kerana 'terlihat' sesuatu yang dirasakan mewah, padahal bukan milik orang itu.

Jadikan pengajaran dan sentiasalah berhati hati dalam mengeluarkan kenyataan, takut takut memberi ruang kepada orang yang berniat tidak baik kepada kita, rambut sama hitam, hati lain lain, lain padang lain lah belalangnya. Tidak semua orang yang berlaku jujur dengan kita. 

Berhati hati mengeluarkan kenyataan, takut ada yang 'tersinggung' dan ambil kesempatan atas kesempitan hidup orang lain.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi