banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Senin, Mei 16, 2016

Cara Mudah Menjimatkan Bateri

Kebanyakkan dari kita ramai yang menggunakan aplikasi whats app sebagai medium untuk melakukan komunikasi samaada di rumah, pejabat, tujuan rasmi, group bersama rakan rakan dan sebagainya.

Dan sudah tentu akan membuatkan bateri smartphone masing masing kehilangan tenaga bateri dan perlu di cas semula untuk meneruskan aktiviti komunikasi. Tahukah anda, cara cara mudah menjimatkan bateri apabila menggunakan aplikasi whats app? Whats app telah memperkenalkan whats app web dan boleh di capai di : https://web.whatsapp.com

Dengan ada nya whats app web ini, akan menjimatkan bateri smartphone anda.
Cara cara untuk membuka whats app web ini ialah ;

Baju Muslimah

1) Buka laman web whats app web https://web.whatsapp.com/
2) Kemudian buka whats app anda di smartphone masing masing samaada menggunakan android atau IOS, dan pergi ke bahagian MENU dan seterusnya cari Whats App Web.
3) Imbas Kod QR di web dengan menggunakan smartphone anda.

4) Selepas itu anda akan di bawa terus ke whats app dalam bentuk web dengan pantas.


Kelebihan menggunakan Whats App Web ialah :

1) Menjimatkan & mengurangkan penggunaan data plan yang anda langgani, di mana melalui whats app web anda menggunakan Wifi untuk berkomunikasi.

2) Mengurangkan pengunaan kapasiti tenaga bateri di smartphone anda.

3) Tiada kesalahan ayat (typo error)  dalam menulis sesuatu di whats app.

Beginilah Cara mudah menjimatkan bateri smartphone anda. 

Semoga berjaya.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi