banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Minggu, Juli 03, 2016

Gemar Menilai Apa Yang Mereka Lihat

Sudah lumrah sifat manusia, gemar menjatuhkan hukum dan menilai apa yang mereka lihat, tidak pula dia terfikir bagaimana kesusahan dan kepayahan di sebalik tabir kehidupan seseorang? Ada sahaja yang tidak kena di mata mereka mereka ini. 

Manusia manusia begini tidak suka melihat orang lain 'senang' walaupun pada hakikatnya ini semua harta yang di pinjamkan sementara di dunia..tiada apa yang kekal. Jika berharta, dikatanya di perolehi dari hasil yang tidak halal, jika gemuk tubuh badan, di katanya makan duit rasuah, jika kurus dikatanya hisap dadah, jika miskin, dikatanya pula malas bekerja..itu lah manusia yang sentiasa berperasangka buruk. 

Apa yang patut kita lakukan? jauhkan lah diri dari mereka mereka ini sejauh sejauhnya, agar semua hati dapat di jaga dan tidak dilukai.

1 komentar:

  1. Orang pernah cakap saya ambil dadah bila badan saya susut melampau dulu. sakit hati sangat.

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi