banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Kamis, September 29, 2016

Hidup Jangan Jadi Parasit

Baru kenal siapa lawan dan siapa kawan, aku ni banyak bekerja dengan komputer dan boleh di katakan anti-sosial, anarki, dan memang susah nak bercampur, tuh la sebab aku ni tak ramai kawan, ada, tapi tak ramai. Kalau apa apahal kawan yang sorang ni la sentiasa ada.

Aku memang tak kisah kalau tak ramai kawan, ada apa pada kuantiti jika tidak memberi manfaat kepada aku, dan pesan aku kepada korang semua, kalau nak berkawan biarlah ikhlas, susah senang bersama dan janganlah hanya memandang pangkat, darjat, kekayaan seseorang itu, baru kita nak berkawan, dan ada kepentingan. Lihat seseorang itu bukan kepada kekayaan harta mahupun fizikal, tapi lihatlah pada kekayaan budi pekerti dan kekayaan ilmu, di mana jika kita melakukan kesilapan, sentiasa nasihat menasihati dan membetulkan apa yang tidak betul.

Biarlah ikhlas dan lihat kepada pribadinya, bukannya berkawan hanya kerana duit, kerana kekayaan harta, Latar belakang keluarga kaya dan lain lain, tahukah korang yang ini semua adalah mainan dunia dan tidak kekal kekal. Hidup biar susah, asalkan budi pekerti hebat dan baik. Hidup jangan jadi PARASIT.

1 komentar:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi