banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Senin, September 19, 2016

Tiada Perkara Yang Tidak Mustahil

Tiada perkara yang tidak mustahil untuk kita lakukan di dalam kehidupan seharian jika kita optimis dan percaya kepada diri kita, banyak sumber boleh di dapati sebagai contoh di internet, rakan rakan, dan sebagainya.

Sebagai contoh, di dalam ekonomi yang serba tidak stabil kini, dan merujuk kepada kenyataan menteri yang 'bijaksana' menyarankan agar setiap rakyat hendaklah melakukan lebih dari satu kerja untuk menampung kos sara hidup yang semakin tinggi, kita hendaklah keluar dari arus kepompong hidup kita, dan mencuba sesuatu yang baru, namun begitu hendaklah ke arah yang menuju kebaikan.

Jika ia mampu meningkatkan taraf hidup kita ke arah yang lebih baik, kenapa kita tidak berani mencuba dan menyahut cabaran ?  Kata kan ya dan sentiasa positif dengan kemampuan diri kita, tiada yang pandai, dan tiada pula yang bodoh, masing masing ada kelebihan tersendiri yang tuhan telah tetapkan di dalam setiap makhluknya.

2 komentar:

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi