banner-2017-mcj biznes shopee IKLAN SEWA Pengedar Shaklee Bangi

25 November 2016

Selesai Sudah Mengulas Semua Blog

Alhamdulillah, selesai sudah mengulas semua blog. Fuh, majoriti blog kebanyakkannya mempunyai solution yang sama, cuma ada berberapa blog sahaja yang comply SEO. Kesimpulan nya disini, blog korang semua terbaik dan teruskan menulis yang baik baik, untuk tatapan generasi akan datang, berdiri di atas bakat sendiri, dan yakin dengan kemampuan diri sendiri, setiap manusia di ciptakan mempunyai kelebihan masing masing.

Harap maaf kalau terguris hati ke, berdendam ke, aku hanya berkongsi pengetahuan apa yang aku tahu, dan di harapkan dengan ulasan ini, dapat membantu korang sekurang kurangnya.

Lebih banyak kita memberi dan berkongsi ilmu, ilmu yang kita perolehi semakin bertambah, sedikit pun tidak berkurang.

Ok, jika blog anda masih lagi ada masalah mengenai alt dan title, dan ada missing , pergi ke layout, selepas itu cari blog post, tekan edit, (lihat gambar di bawah)
Selesai Sudah Mengulas Semua Blog
Disable / Unthick Show Quick Editing, Pemasangan banner blog pula, boleh gunakan third party account seperti Photobucket, upload banner blog kamu semua, anda boleh salin coding banner blog di photobucket, selepas itu, di blog editor layout, add a gadget, pilih HTML / JAVASCRIPT, salin (copy) coding tersebut, dan letakkan gadget itu di tempat yang sepatutnya.

Dalam script yang di sediakan itu, anda boleh tambah alt dan title dalam img code. JIka masih tak berkesan juga, selepas disable kan pensil tu, dan selepas add a gadget, HTML akan create / tambah kan coding , buang coding ni KLIK SINI dalam HTML anda. 

Gadget About Me pun tak sesuai di gunakan, jika mahu memasukkan pengenalan diri, boleh guna HTML / Javascript gadget. Taip sahaja dalam gadget tersebut, dan upload gambar anda dalam mana mana akaun contohnya seperti photobucket, dan paste coding dalam gadget HTML / Javascript anda. 

Jika masih tidak boleh, pergi ke edit HTML, buang coding quick edit..boleh lihat coding itu disini, kemudian semak kembali di chkme.com

http://pastebin.com/YrrpAQ2K

Selesai sudah


Anda Mungkin Meminati :

7 komentar:

 1. Terbaiklah bro safirul, Terima kasih kerana buat segmen ini, dan terima kasih kerana review blog saya. Maklumlah masih lagi baru dalam dunia blog ni. Jadi segala nasihat yang saya dapat daripada saudara, akan saya apply. Terima kasih sekali lagi, semoga ukhuwah antara kita terus terjalin :)

  BalasHapus
 2. Terima kasih atas tips ni.. Reen akan cuba edit semula image yang ada di homepage supaya zero alt and description macam blog bro Safirul :D

  BalasHapus
 3. tq bro safirul. sy pun dh baca smua review dri bro. dan sngt membantu sy. eh bukan sy seorang semua blogger. ilmu yg diberikan tu sngt berguna. :)

  BalasHapus
 4. Hai.Kalau ada nak buat ulasan blog lagi, bolehlah mohon jasa baik untuk mengulas blog www.notapurba.com.

  Terima kasih!

  BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih