banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Minggu, Desember 25, 2016

Nasib Baik Kampung Aku Dekat

Di musim perayaan krismas ini, dan cuti cuti Malaysia ni, bumi melaka sejuk di sebabkan hujan yang turun di sebelah waktu petang, bila hujan dan sejuk ..faham faham lah..perut sentiasa lapar je..haha, apa lagi ..kalau masak meegi kari letak sayur pun sedap kan? Lepas tu baru lah nyenyak tidur..dan boleh lah ber blogwalking..

Petang tadi, keluar sekejap jalan jalan ambil angin luar dengan menaiki kereta..ermm sesak (jammed) jalan...semua ambil kesempatan bawa keluarga berjalan jalan...ingat, kalau datang melaka..Dont mess with Melaka ye maknanya, Jangan buat kotor di Melaka..kalau nak parking pastikan berkupon, buang sampah jangan merata rata, dah elok elok ke Melaka nak bercuti, karang tak pasal pasal..duit habis buat bayar saman je..selamat bercuti semua dan kepada yang jalan jauh, pandu cermat jiwa selamat..biar lambat, asalkan selamat sampai. Patuhi lampu isyarat...


Duit Dari Internet

Nasib baik kampung aku dekat je, dalam Melaka, berberapa kilometer...dah sampai, kadang kadang, kalau nak balik raya, lalu ikut jalan jauh, baru terasa feeling nak raya haha..semalam aku dah balik tengok mak aku...asyik sibuk je memanjang..ini lah masa nak tengok mak..

2 komentar:

  1. Memang, hari hujung minggu pun dah sibuk kena pula cuti krismas... nasib saya bawa motor ja..tak terasa sangat tadi =)

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi