Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

12 Desember 2017

Dalam Helmet Penuh Air

Ini kisah ketika nak pulang dari mengajar laman web di bangunan UTC Melaka, jalan hang tuah, tak perasan di luar sedang hujan lebat ketika latihan di jalankan, dalam kelas kan,  lagi sekali dalam helmet penuh air, kali ni lebih dasyat berbanding kejadian masuk air sebelum, air hujan penuh wei, dah macam kolam ikan bertakung, kalau letak ikan dalam tu pasti ikan riang ria berenang.

Bila naik motor ni punya feeling lain, tak sama macam pandu kereta, dan yang pasti, tak menjadi suatu kesalahan pun nak bawa apa kenderaan sekalipun kecuali kalau lesen atau roadtax sudah tamat tempoh lah, hah sila pastikan semua lesen telah perbaharui ya, karang tak pasal pasal kena saman dengan polis, kemudia boleh bawa kenderaan di jalan raya sesuka hati.


Dalam Helmet Penuh Air

Lagi sekali kepala berair bila sarung helmet di kepala, macam air terjun dah, sebab sifat span, serap air kan, kalau buang air pun, masih ada baki air yang masih tertinggal walaupun telah buang air hujan dalam helmet tu, nasib baik dah gelap, hehe orang tak perasan sangat, air keluar dari helmet, haha.

Anda Mungkin Meminati :

4 komentar:

  1. hujan lebat, terpaksa berteduh dekat Melaka Sentral sekejap hari Ahad tu =)

    BalasHapus
  2. tak berani sangat drive dalam hujan... fobia...

    BalasHapus
  3. asalam, bangga sekali mengenalui blogger Saf..hebat kemahiran anda. Kirimsalam kat at tramizi..dekat2 sahaja kamu di sana ya hehehe

    BalasHapus
  4. aiseh awat tak angkut sekali helmet tu masuk tmpt ngajar tu barula slmt sikit tak kene hujan hehe

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih