Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

3 Desember 2017

Syukuri Apa Yang Ada

Kesian nya dengan mereka ini

Kadang kadang kita selalu fikir yang hidup kita susah, sedangkan masih ada lagi insan yang lebih memerlukan...yang penting mereka bahagia dan memahami. Tiada apa yang sempurna, baik yang kaya mahupun yang miskin...ada bahagian masing masing, dan ada ujian dari Nya...


Kesian nya dengan mereka ini

Aku syukur dengan apa yang ada....walaupun kehendak hati mahukan yang lebih..walaupun kurang  termampu, tapi bila melihat orang di sekeliling...aku insaf dan syukuri apa yang ada....tidak semua orang bernasib baik...dan tahukah korang, kita mungkin tiada apa yang mereka ada...faham tak? Sebagai contoh..anak, kebahagiaan dan sebagainya...kebahagiaan itu tidak semua orang ada...NAMPAK SAHAJA BAHAGIA DI FACEBOOK, hakikatnya...sebaliknya..

Syukuri Apa Yang Ada
Bila lihat facebook, ramai yang menunjukkan makan makan berkelas tinggi dan mewah...sedangkan ada insan yang hanya mampu melihat dan terliur....adakah itu satu dosa, kerana membuatkan ada insan bersedih hati...? Kembali pada fitrah...yang kehidupan di dunia adalah sementara...aku juga berdosa dan ingin berubah...sama samalah kita merenung sejenak...dan syukuri apa yang ada...Anda Mungkin Meminati :

1 komentar:

  1. Alhamdulillah syukuri apa yang kita ada..Allah pasti limpahkan rezeki bila ada usaha dan usaha

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih