banner-2017-mcj bkecik-skytech UA SIGNATURE

Monday, October 09, 2017

Bengkel Penulisan Akademik

Pada 7 Oktober 2017, aku telah di minta untuk mengajar Penulisan akademik dimana program setengah hari ini dapat membantu  dan memberi panduan kepada pelajar pelajar bagaimana membuat penulisan tesis mereka supaya lebih ilmiah dan akademik.

Banyak kelebihan yang boleh di dapati apabila mengikuti kelas ini antaranya mampu mendapat kan markah tugasan yang lebih tinggi, menjimatkan masa dalam menyiapkan tesis (assignment), installation browser plugin, tugasan mengikut format APA Style..

Alhamdulillah semua belajar faham apa yang cuba di sampaikan, dan yang penting..selepas ini, akan mendapat markah dengan lebih baik dan meningkatkan keyakinan untuk membuat assignment. Sebenarnya kunci kejayaan dalam menyiapkan assignment / tesis ialah banyak rujukan di nyatakan di tesis, itu membuktikan anda banyak melakukan research dan membaca.....dan seterusnya membuatkan si penanda markah, memberikan anda markah tinggi.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi