Safirul Amar Azmi Blog! jombuatduit SKYTECH CREATIVE SKYTECH CREATIVE IKLAN Biztudung

Monday, November 13, 2017

3D Google Sketchup Mini RTC Sungai Buluh

Hari ini 13 November 2017, bertempat di Mini RTC Sungai Buluh, Simpang Ampat, Alor Gajah, ada Bengkel 3D Google Sketchup setengah hari untuk pelajar pelajar Sekolah Kebangsaan Sungai Buluh....mula mula terkejut juga sebab...ya kah ? aku kena mengajar di sungai buluh (Selangor)?  biar betul ? jauh tu...kalau nak kesana...

Tapi bila di beritahu, sungai buluh tu sebenarnya di area Alor Gajah, Simpang Ampat, direction nya pula berhampiran simpang empat nak ke A Famosa Resort, kena ikut signage brisu atau lubok cina...boleh tahan juga jauh nak kesana kalau dari bandar Melaka...tapi apa nak di katakan, dah tugas mengajar dan tanggungjawab mendidik anak bangsa, aku turutkan hati ke sana...mula mula sesat jugalah, sebab kurang petunjuk arah kan ? risau juga sebab lalu kawasan hutan...nasib baik ada line internet, dan sempat waze dan kisah lucu nya...bila sesat, berhenti tepi jalan nak buka GPS...tapi ternampak pula nenek nenek (empat orang) tua tengah berbual..ah, baik aku tanya diorang, mana tahu diorang dapat beri directions...aku pun tanya lah...Nek...Mini RTC Sungai buluh kat mana ? nenek nenek tu diam dan buat muka pelik, sambil mengetap bibir!!...lebih 3 kali aku tanya...diorang buat muka pelik je...ah! pekak lah...aku rasa, mereka ni pekak badak! Ah..baik aku pergi pejabat polis kat depan tu...! aku pun beri salam pada nenek tu semua, dan chow...! Sampai ke Pejabat polis sungai buluh, kunci pula! takkan belum buka lagi...aduhai...mati kutu aku la macam ini..

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan, kematian, atau sebarang kecelakaan. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi