banner-2017-mcj outdoor IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Selasa, Maret 20, 2018

Kenapa Perlu Mempertahankan

Kenapa perlu mempertahankan sesuatu yang tidak betul hanya semata mata untuk menjaga nama baik ? Itulah senario di zaman sekarang, lebih menelan pahit hari ke hari, dan perkara yang tidak betul itu berleluasa malah makin merebak, sepatutnya bunuh (kill) virus itu dahulu, berikan sesuatu yang mana boleh memberi pengajaran kepada yang lain, bukan nya hanya mendiamkan diri dan dalam masa yang sama bercakap tanpa tindakan.

Aku tak faham dengan perangai manusia begini, di mana hanya bersikap tunggu dan lihat, lepas tu, mula lah menimbulkan persepsi negatif dari orang orang sekeliling. Benda yang tak baik, kena cantas segera sebelum terlambat..!

Biar apa orang nak kata, biar tegas bertempat, jangan jadi hipokrit, depan lain belakang lain....macam duit syiling...kalau tak suka buat cara tak suka...bukan cakap belakang...! yang mendengar ni sakit hati, silap silap, yang mendengar tak bersalah ni, mati dulu, ...huhu

1 komentar:

  1. Itulah sesetengah manusia zaman sekarang lebih risau pandangan manusia daripada yang maha Esa.

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi