Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

10 Maret 2018

Semakin Pelik Manusia

Semakin pelik perangai manusia sekarang ini, entah apa yang mengangu fikiran mereka sampaikan sudah tidak menghormati orang di sekeliling. Hendak di tegur,karang berkecil hati, nak marah depan orang ramai, karang takut mengaibkan, kesudahan nya kita angkat kaki jalan!

Contoh perangai pelik yang berlaku minggu ini, ialah, ketika di kedai makan, orang di sebelah meja makan aku, potong kuku, tangan dan kaki..terus putus selera aku nak makan, dengan terpelanting kuku nya..dah le masa mengetip tu, kuat bunyinya..! agak agak dah berapa lama tak potong tu sampaikan kuku sudah menjadi keras ? haha

Perkara pelik seterusnya ialah, berkahak di kedai makan....kalau sekali tu tak apa, ini 2-3 kali....rasa aku lah, mungkin orang itu, tercekik tulang ayam kot..!

Apa pun, sebagai manusia yang punyai adab ....! belajar lah menghormati orang lain, kalau dah tak boleh tahan sangat tu, pergi lah cari tempat lain untuk melepaskan hajat di hati tu! di sekolah pun kita dah belajar sivik....jangan lah sampai tak ada kesedaran sivik...!

Anda Mungkin Meminati :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih