Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

16 Agustus 2018

Banyak Betul Error Di Blog

Aduh, banyak betul crawl error d blog, patutlah prestasi blog makin merosot, rupa rupa nya ada banyak crawling error. Response Error code kebanyakkannya 404, page not found. huh! So, masa untuk memperbetulkan URL yang error tersebut dengan fetch and render url link tersebut. Sementara membaiki URL tersebut, boleh cuba cara-cara membuat redirect page ke laman utama, ini bertujuan untuk mengelakkan dari pelayar web melihat error PAGE NOT FOUND. Huhu

Korang boleh lihat cara-cara membuat redirect page itu di SINI. Aku ada bekalkan coding di paste bin, copy and paste coding tersebut di area setting - > error and redirections.


digi

Ramai bloggers yang membuat segment blog list, di mana memasukkan senarai blog yang menang di area blog list mereka. Ya, satu usaha yang bagus untuk meningkatkan traffic, tapi tahukah anda...! blog dan penulis yang bermasalah di mana tak fikir panjang, kelam kabut dalam menyediakan post, lepas tu padam posting mereka....secara tidak langsung akan MENJEJASKAN BLOG ANDA dan meninggalkan broken link mereka di blog kita dalam tak sedar......


cuba cara-cara membuat redirect page
 Cara-cara lain, untuk membetulkan url posting yang bermasalah (tersalah ejaan atau terpadam), boleh ke setting - > error and redirections dan seterusnya ke custom redirect. Masukkan url yang masalah (typo error) , dan gantikan dengan url yang baru. Mudah kan ? Google akan process url baru anda itu, dan jika telah di index di carian, pautan yang error itu akan di bawa terus ke pautan yang baru. (Rujuk Gambar 1A di bawah)

cuba cara-cara membuat redirect page
Gambar 1A
 
Kenal pasti blog yang bermasalah, pilih lah blog yang berkualiti penulisannya... jangan main ambil sesuka hati, blog yang berkualiti akan menapis senarai blog di blog list mereka dari semasa ke semasa.

Anda Mungkin Meminati :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih