blogbanner2020betul skytech2020new iklansewa latihanICT

22 Okt 2018

Cara Mudah Download Video Dari Facebook

Mungkin kita terlihat video yang menarik hati dan mahukan video tersebut, tapi tidak tahu macam mana nak download video dari facebook ini kan? Macam mana Cara Mudah Download Video Dari Facebook ini, sebenarnya banyak cari yang digunakan untuk download video dari facebook ini, tapi salah satu cara yang biasa aku gunakan adalah dengan cara yang begini, Jom cuba Cara Mudah Download Video Dari Facebook di bawah ini.

Di Artikel sebelum ini ada juga tutorial Cara mudah download video dari youtube, boleh menggunakan cara yang sama, cuma tutorial ini, secara terus dari youtube. Boleh klik disini untuk melihat cara caranya. Tapi, bagaimana jika nak download video dalam facebook ? sangat mudah caranya, boleh ikuti langkah demi langkah yang dinyatakan di ruangan bawah ini. 

Cara Cara Download Video Dari Facebook ini ialah ;

1) Buka aplikasi facebook, dan pergi pada video yang korang mahukan itu.
2) Tekan video tu, dan akan nampak di ruangan kanan atas (jika guna smartphone) ada tiga titik boleh rujuk pada gambar 1A di bawah.
Download Video Dari Facebook
Gambar 1A
3) Selepas itu, korang akan lihat ada berberapa perkataan keluar, seperti save video, hide post, follow Video, dan terakhir sekali COPY LINK. Sila tekan pada COPY LINK.(Lihat gambar 1B dibawah).
Save Video Dari Facebook
Gambar 1B
 4) Akhir sekali, selepas tekan COPY LINK, cuba buka pergi ke pautan ini, KLIK DISINI. Paste (tampal)kan URL yang telah di salin (Copy) tadi, di dalam ruangan insert link dalam savenet itu.

Jika tiada sebarang masalah seperti connection atau dan sebagainya, korang akan berjaya download video tersebut, tidak semua video boleh dimuat turun, ia bergantung kepada dasar privacy di page tersebut, semoga berjaya dan berhasil.

Anda Mungkin Meminati :

4 komentar:

  1. Asalam Saf..lama tak dengar khabar..tips yang berguna

    BalasHapus
  2. Salam. Sihat biasa biasa sahaja....cuma dah kurang sikit menulis di blog...terima kasih sudi singgah..

    BalasHapus
  3. hai amar. lama tak singgah. ana pun sllu guna cara save from net tu sbb mudah. moga sentiasa sihat amar sekeluarga.

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari anonymous (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa, terima kasih.

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih