banner-2017-mcj IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Senin, Februari 12, 2018

Siapa Yang Tidak Sedih

Sedih memang la sedih, siapa yang tidak sedih jika insan yang tersayang, saudara mara terdekat atau kenalan rapat, telah pergi meninggalkan kita buat selama lamanya, memang sedih, dan tiba tiba teringat semula kenangan ketika bersama sama, sayu di hati bila mengenangkan kenangan! 

Aku pernah merasakan kehilangan adik sedara pergi begitu sahaja tanpa di duga, tapi dah tiba 'masa' nya, tiada siapa yang boleh mengelak, mati itu pasti, cuma cepat atau lambat sahaja. Boleh baca artikel sebelum di SINI

Yang menjadi tak faham, bila di waktu kerja, tak masuk pejabat alasan orang kampung meninggal, kawan baik sebelah mak meninggal lah, itu lah, ini lah, sampai ke petang tak masuk pejabat, apa ikut sampai ke kubur sekali ke ? Kan bagus tanam sekali....senang..!

Sedangkan, apabila melawat hanya di luar rumah, bersembang dan berbual seolah olah tak menjadi iktibar kepada diri yang sedang hidup, supaya insaf ! Talkin tu bukan untuk yang telah mati, padahal untuk yang masih hidup, agar menjadi peringatan ...! In fact, this is reality what happen in Malaysia...!

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi