banner-2017-mcj outdoor IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Rabu, Oktober 30, 2019

Kata Kata Nasihat Untuk Berjaya

Salam dan selamat sejahtera semua, di penghujung bulan Oktober ni, saja nak buat satu posting santai sebelum  ke bulan yang baru, takde la sepi je kan...haha, minggu ni banyak belajar selok belok untuk berjaya dari usahawan ali baba iaitu Jack Ma, dari pandangan aku, kata katanya itu benar benar lahir dari hati dan pengalaman dari dia sendiri,dimana di sendiri pun Start From Scratch which is From Zero To Hero, antara petikan ayat dari dia yang aku minat seperti di bawah ;


1) If you dont give up, you still have a chance.
2) Try to find the right people, not the best people.
3) If you have different mindset, you will have a different outcome.
4) You Attitude is more important than your capabilities, Similarly, your decision is more important than your capabilities.
5) Only fools use their mouth to speak. A smart man uses hi brain, and a wise man uses his heart.
6) I Try to make mysel happy because i know that if i'm not happy, my colleagues are not happy and my shareholders are not happy and my customer are not happy.
7) When we have money, we start making mistakes.
8) If you have never tried, how will you ever know if there's any chance?

Dan yang paling ayat yang suka ayat dari cina ni, iaitu, Money will follow people, people must follow their dreams (Wang akan mengikuti manusia, Setiap manusia perlu mengikuti impiannya) dan untuk jadi berjaya tidak perlu menjadi pandai, yang paling utama ialah mesti RAJIN. Graduan yang dapat 4.0 plated CGPA pun belum tentu berjaya di pengakhirannya...apa yang paling penting, buatlah keputusan terbaik untuk diri sendiri dan jangan bertangguh. Cuba dulu...belajar dari kegagalan...

Tak salah kalau mempunyai impian (dreams) bila ada impian, dan semangat ingin mencuba sesuatu yang baru, Inshallah, wang akan mengikuti kita.....jika kita mengejar impian kita...percayalah...

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi