Banner blog safirulamar 2020 skytechcreative Pengedar Shaklee Bangi

11 November 2019

Ada Apa Hari Ini

Ermm hari ini ada sale gila gila ye 11.11 ?, tak guna!, sebab yang mana kerja kerajaan dah masuk awal gaji hari tu, kena tunggu lebih kurang 40 hari lebih untuk next gaji hujung bulan ni. Duit oh duit..mana kau...haha

Kalau nak buat Sale, buatlah sale pada 24, ke 25.11 ke..aduh, aku orang yang paling takut sekali, sebab takut balik rumah jap lagi, takut ada resit resit untuk tujuan claim atas meja makan, sedih betul, moga di jauhkan lah, perit wei ..


ada apa hari ini ?
Sabar sabar...ada dua minggu lagi, untuk ke gaji seterusnya, bukan takda duit, tapi nak standby untuk kecemasan dan sebagainya. Atleast ada la juga simpanan walau sikit...boleh la beli sayur, telur atau barang barang keperluan asas sedikit..kan ? Jangan la berbelanja membuta tuli, kena fikir juga hari hari mendatang yang nak kena tempuh, dengan kos belanja makan minum lagi, minyak motor kereta...

Masih lagi berpegang pada kata kata sifu jack ma, iaitu 'Wang akan mengikuti kita, asalkan kita mengikuti impian kita!' Sila bertenang, tarik nafas dalam dalam dan hembus...pesanan dari aku selamat berbelanja (bagi yang berkemampuan) pada harini...ok la nak masuk gua jap...! Termenung... 



Anda Mungkin Meminati :

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan sila guna nama yang sebenar, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI), akan di remove serta merta oleh penulis.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link. Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

Akan ditambah baik dari semasa ke semasa

PENAFIAN

Ini adalah Blog Peribadi Penulis. Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Artikel boleh di ubah, mengikut situasi semasa, Terima Kasih