banner-2017-mcj outdoor IKLAN SEWA UA SIGNATURE

Sabtu, November 23, 2019

Giveaway Akhir Tahun HasrulHassan

Huh, dah lama tak join sebarang pertandingan (Giveaway), suram sikit arena blog kebelakangan ni, mungkin dengan lambakan channel media sosial yang lain seperti facebook, twitter, mi chat, we chat, telegram dan sebagainya, menyebabkan bloggers semakin tidak mendapat tempat di hati pengguna seterusnya beralih ke saluran yang lain, menjadi semakin rumit / lucu bila ada yang cuba menulis cerita di twitter. Penceritaan yang dah menarik, cuma channel tak betul, hah! suka hati lah... 

Ok, aku berminat nak join giveaway kali ini, mana lah tahu menang kan, siapa tahu , Alhamdulillah...! Ini give away bukan biasa biasa, haha, di anjurkan oleh bloggers terbaik iaitu Hasrul Hassan. Katanya ada rezeki lebih, maka terhasil lah Giveaway akhir tahun ini. Di pendekkan cerita, Bloggers ini sebenarnya adalah Idola aku, walaupun dia junior blogger aku didalam dunia bloggers, tapi aku amat mengangumi penulisannya. Ya, walaupun aku bermula lebih awal, namun hanya sekadar menulis dan sekadar hobi masa terluang dan tidak serius untuk menjana wang. 


GIveaway Akhir Tahun Hasrul Hassan
Klik Gambar Untuk Menyertai atau Klik di SINI

Ok, macam mana boleh mula mengenali saudara Hasrul Hassan ni ? Oh begini ceritanya, Bloggers ini, boleh di katakan master / sifu dalam ilmu SEO (Search Engine Optimization) dan pada suatu hari ketika mencari maklumat di enjin carian (google) berkenaan artikel SEO pasal imej, dan meta description, memang kerap kali blog ini berada di ranking pertama di enjin carian google. Kalau nak kata mengenali secara fizikal face to face tu memang tak pernah jumpa pun, cuma banyak 'bersua' di atas talian. Blog Hasrul Hassan ini banyak membantu dan memberi ilmu berkenaan SEO, Adsense..

Apa apa topik kalau search di google carian, contoh berkenaan makanan, search engine, pelancongan, hurm, mesti berjumpa dengan blog Hasrul Hassan. Memang terbaik dan sangat membantu artikel nya. Sekurang kurangnya membantu la juga aku untuk 'mengimprove'kan blog aku ini. Memang boleh di katakan guru SEO aku sebenarnya, artikel dan pengunaan perkataan di blog nya padu, kata kunci yang di gunakan dan sebagainya. 

Ah, kalau bloggers hasrul hassan boleh buat, takkan aku yang IT programmer ni tak boleh buat, berbekalkan ilmu dari penulisan beliau, aku cuba trobleshoot coding di basic template ni, Kesimpulannya, terima kasih Abang Hasrul Hassan kerana menjadi sumber Inspirasi pada diri aku ini, my dreams is to be bloggers hebat seperti blog abang Hasrul Hassan. 

Kita di Malaysia ini, memang ramai Bloggers, tapi yang menguasai Enjin Carian, amat terlalu sedikit, Ayuh bloggers, belajar ilmu SEO, tak post artikel selalu pun, boleh jana wang..! Anda adalah Idola ..! Terbaik. 

3 komentar:

  1. JALAN2

    https://belogsjm.blogspot.com/2019/11/giveaway-wang-tunai-dan-template.html

    BalasHapus
  2. Good luck! singgah dari join GA yang sama

    BalasHapus

Sila gunakan bahasa dan ayat yang mudah di fahami dan GUNA NAMA SEBENAR, sebarang komen dari ANONYMOUS (TIDAK DI KENALI) dan tidak berdaftar, akan di remove serta merta oleh ADMIN.

Tolong jangan meletakkan hyperlink (hidup) di ruangan komen. Untuk Mengelakkan dari Crawl Error atau Broken Link.Terima kasih, kerana memberikan pandangan, komen, kritikan dan teguran.

PENAFIAN

Penulis Blog tidak akan bertanggungjawab jika semasa anda melayari blog ini berlaku sawan,Mulut Berbuih, Kematian, Pengsan atau Sebarang Kecelakaan dan Penyakit Berjangkit. Segala kandungan artikel di dalam blog ini, adalah berdasarkan pada pengalaman dan idea penulis sepenuhnya, tidak menyalin artikel dari mana mana blog atau dari website sesiapa, Terima Kasih

Artikel di dalam blog ini, boleh di ubah, dari semasa ke semasa, bergantung kepada situasi